Groei in Spiritualiteit

Beste bezoeker,

Peter van GoolGraag begroet ik u op mijn website.

Mijn naam is Peter van Gool. Ik ben in 1935 geboren in Goirle, Nederland.

Ik werk in Nederland, België, Duitsland en ik ben lid van de Jezuïetenorde. Ik heb veel reizen gemaakt en in meerdere landen gewoond. Momenteel woon ik in België, in Heverlee-Leuven.

In mijn werkzame leven ben ik altijd bezig geweest met het begeleiden van mensen bij groeiprocessen. Zowel die van individuele personen, als ook in groepsverband.

Bij mijn werkzaamheden staat steeds op de agenda: Groei in Spiritualiteit.

Vorming en opleiding

Na mijn studies Filosofie en Theologie ben ik gestart met mijn eerste werkkring in het vormingswerk. Ik heb aanvullend pastoraal theologie gestudeerd, met inbegrip van de Klinisch Pastorale Training. Gevolgd door een opleiding tot Psychosynthese-gids (bij het toenmalig Londense Instituut voor Psychosynthese). Dat maakt mogelijk, dat ik met mensen een eindje mee kan lopen.

Tijdens mijn groepswerk heb ik ook een opleiding Bibliodrama gevolgd, gebaseerd op de werkwijze van Psychodrama. Een grote weldaad in mijn leven was de opleiding tot begeleider van Meditatief Dansen.

Waar ik momenteel mee bezig ben:

  • Individuele begeleiding en counseling als Psychosynthese-gids

  • Het begeleiden van groepen op zoek naar Spiritualiteit en persoonlijke groei

  • Groepen begeleiden in Meditatief Dansen

  • Liturgisch dienstwerk


Begeleiding bij groei in spiritualiteit

Lees over mijn spirituele begeleiding als Psychosynthese gids. Neem gerust contact op als je meer wilt weten over mijn werk.


Wellicht kan ik ook voor jou, of voor jullie in groepsverband, van betekenis zijn voor een groei in je persoonlijke spiritualiteit.