St. Andries Abdij Brugge

Informatie & Aanmelden

Peter van Gool SJ
Phone
0032 4 7545 2373
Email
petervangoolsj@gmail.com
Stiltecentrum St. Andries Abdij

Locatie

Stiltecentrum St. Andries Abdij
Zevenkerken 4, B-8200 Sint-Andries Brugge, België

Date

Mon 27 Jul 2020 - Fri 31 Jul 2020

Bijdrage

340 euro

Tijd

van ma. 15:30 tot vr. 14:00 uur

Zalig de zachtmoedigen

BEZINNINGSWEEK ZOMER 2020

ZALIG DE ZACHTMOEDIGEN
De boodschap van Jezus’ Bergrede voor onze tijd

OPZET VAN DEZE BEZINNINGSWEEK:
De vier dagen dat we aan Jezus’ Zaligsprekingen zullen besteden, zullen te kort zijn om werkelijk recht te doen aan zijn visie. Maar we zullen met elkaar onze inzichten, ons zoeken en ook onze levenservaringen uitwisselen, in een klimaat van wederzijds vertrouwen en met een open mind, en met respect voor elkaars grenzen. Op die manier hopen we een tijdelijke liefdesgemeenschap te vormen, waarin we aan elkaars spirituele groei dienstbaar zijn.

De kern van de Bergrede is deze spreuk van Jezus: “Wat een geluk wanneer je niets te verliezen hebt, want dan hoor je bij God thuis”. Veelbelovende woorden. Met behulp van de levensbeschouwing en de methodieken van Psychosynthese zullen we ons inspannen, de acht kernwoorden van onze christelijke levensovertuiging beter te doorgronden.

Meditatieoefeningen, dans en liturgische vieringen kunnen de deelnemers helpen bij zichzelf te komen; en door hun stilte en rust zullen de monniken van de abdij onze zoektocht naar de diepere betekenis van de Bergrede mede ondersteunen.

Peter van Gool is Jezuïet, heeft een opleiding tot Psychosynthese-therapeut gevolgd, is leraar Sacred Dance en heeft zijn hele werkzame leven groepen en individuen begeleid op hun spirituele weg.